Sygeplejerskestuderende?

5 måneder tilba’

Holy moly. Om 5 måneder er jeg sygeplejerske. Det er i mit lille hovede slet ikke til at fatte. Jeg husker det som var det i går, at jeg mødte op meget-meget tidligt på sygeplejeskolen, klar til at tage på rustur med en masse jeg ikke kendte. En af de søde piger, som jeg kom i rusgruppe med, skal jeg sågar ses med i aften, vi skal fejre, at vi nu har bestået modul 12, og derfor kun har to eksaminer tilbage i alt. Det er så dejligt, at vi har fulgtes hele vejen :)   Mit skrivebord før eksamen. Brugte ikke halvdelen af alle de bøger jeg havde lånt på biblo.. ha ha… Det er så typisk mig at overgøre det :-)

 Jeg har haft to kliniske moduler dvs. haft sygeplejen i hænderne i de sidste 20 uger, 10 uger på barselsgangen og 10 uger i hjemmesygeplejen. Jeg har virkelig lært meget, begge steder, og føler mig efterhånden mere og mere som en “rigtig” sygeplejerske ;)

  (Barsels-sygeplejerske uniform)

  (Hjemme-sygeplejerske “uniform”)

 Det har været så vildt og smukt, at jeg på disse 20 uger, både har oplevet en masse nyt liv komme til verden, og samtidig en masse liv være ved enden. Det lyder langt ude, at sige, at det at have oplevet døden på nært hold, som værende smukt.. det er ikke så konkret, men mere det at have været en del af det, bistået borgere der har haft brug for sygeplejerske til det sidste, som har været så taknemmelige og elskværdige. F.eks. en lille anekdote fra denne uge: en borger gav mig appelsiner med på min vej, da hun på min stemme kunne høre, at jeg var lidt forkølet i det, “du skal da have nogle C-vitaminer, Frederikke”. Jeg har kun haft positive oplevelser, og mødt dejlige og søde ældre på min vej, på modul 12. Jeg vil savne min daglige gang som hjemmesygeplejerske og huske tilbage på det som en god tid.


På modul 11 på barselsgangen, havde jeg nok mine livs største oplevelser, det at assistere jordemoderen under en fødsel, er til nu, det største jeg har oplevet. Og det at være observatør, og holde moderen i hånden, under et kejsersnit, er ligeledes noget af det største jeg har oplevet. Jeg har klart fået øjnene op for jordemoderfaget… men nu skal jeg altså lige være sygeplejerske først :-) 

Selfiet efter eksamen!

Heldigvis har jeg ikke sagt farvel til barselsgangen, jeg arbejder der som vikar, og elsker hver vagt :)

I dag har jeg haft sidste dag som hjemmesygeplejerske, jeg har haft den sødeste og bedste vejleder, derfor skrev jeg hende et kort og gav hende denne lille orkide. Da jeg skrev kortet blev jeg rørt, og min vejleder blev det samme, da hun læste det. Det er så dejligt, når sådan noget, går begge veje.  Nu er det weekend, modulferie og 12/14 eksaminer er i hus!

Jeg glæder mig helt vildt til i aften, skal ses med nogle af mine yndlings sygeplejerske-veninder, som jeg ikke har set meget længe.

Jeg håber at I alle får en dejlig fredag :-)

xxx

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sygeplejerskestuderende?