Spis dig gravid

Nem hjemmelavet Cheesecake

IMG_8398 front

FullSizeRender (4) kopi

FullSizeRender (5) kopi

Ingredienser

Kiksebund:

250 g Digestive kiks

125 g smør

1 tsk. stødt kanel

1 springform på ca. 22 cm i diameter

Flødeostecreme:

3 blade husblas

400 g flødeost naturel

100 g flormelis

1 limefrugt

2½ dl piskefløde

Pynt:

400 g friske bær – jeg brugte hindbær og blåbær

1 glas ribsgelé

Opskrift

Kiksebund: 

Læg kiksene i en frysepose og knus dem, sådan så at der ikke er store stykker.

Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks og kanel.

Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Sørg for, at overfladen, især kanten, er lige, brug evt. bunden af dl. målet. Bag kiksebunden på 175° ovnen i 10 minutter.

Lad den køle helt af i formen.

Flødeostecreme: 

Læg husblassen i blød i en stor skål koldt vand i 10 minutter.

Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen i en stor skål.

Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.

Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.

Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen. Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.

Ribsgelé: 

Smelt ribsgeléen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm. Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej straks springformen rundt med hænderne, så geléen fordeles jævnt. Sæt hurtigt bærrene i den varme gelé, inden den når at stivne helt.

Cheesecaken opbevares på køl til at ribsgelen er helt stivnet og .

*TIP: man kan evt. tilføje revet appelsinskal og ren vanilje til flødostecremen.

Jeg fandt opskriften her på Femina’s hjemmeside. Se den oprindelige her  :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Spis dig gravid