Er sygeplejen i fare for at gå i stykker?

Ugens Sygeplejerske

Line, 26 år, sygeplejerske

line

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Sundhed/sygdom har altid interesseret mig, og jeg er vokset op med det hjemmefra.

Jeg er nysgerrig på mennesker, og jeg elsker følelsen af, at jeg hjælper og gør noget godt for andre mennesker og deres liv.

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

Jeg er operationssygepeljerske på en organkirurgisk operationsgang.

Kirurgi og anatomi har altid interesseret mig meget, og under min uddannelse tog det mig ikke lang tid at finde ud af, at det var dén vej jeg gerne ville gå. Det er meget håndgribeligt og livsbekræftende.

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen? 

Jeg tror ikke jeg har en enkeltstående oplevelse som jeg kan udpege som den bedste.

Alle jobs bliver en smule “hverdag” med tiden, men de bedste oplevelser i min uniform er når jeg kan mærke, at jeg er vigtig for mine patienter og deres pårørende. Det kan måske lyde som en kliché, men de bedste oplevelser kan ofte være et kram, et par tårer eller et “tak”.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende? 

Ja, det har jeg. Som sygeplejerske udfordres jeg hver dag, både personligt og fagligt, og for mig er det en af de ting der er med til at gøre, at jeg elsker at være sygeplejerske.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Travlhed og besparelser er på mange måder nogle af sundhedsvæsenets værste fjender, og ja, jeg har oplevet travlhed som værende ødelæggende eller begrænsende for min sygepleje.

I mine 3 år som sygeplejerske har jeg lært, at en af de vigtigste færdigheder for at “overleve” som sygepelejerske (både fagligt og personligt) er, at blive rigtig dygtig til at prioritere. Uanset hvor sørgeligt vi synes det er, så er det bare en realitet. Vi kan ikke nå alt det vi så gerne vil, og virkeligheden i den hvide kittel er bare noget helt andet end det vi læser og lærer i bøgerne.

Det betyder heldigvis ikke, at man ikke er en god og dygtig sygepelerjske, eller at den sygepleje man udøver ikke er tilstrækkelig.

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Ansvarsbevidst.

Empatisk.

Grundig.


Er du sygeplejerske eller sygeplejestuderende, og har du også lyst til at svare på spørgsmålene og dele dem med mig her på bloggen? Så send mig en besked her på min facebookside:

VITACHOREAS

Internationale læsere er også velkommen til at henvende sig :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Er sygeplejen i fare for at gå i stykker?