Må en sygeplejerske græde?

Ugens Sygeplejerske

Simone, 23 år, sygeplejerske

12837427_10208069038819262_445287774_o kopi

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Fra jeg var helt lille, har jeg altid ville være dyrlæge. Som tiden gik, fandt jeg ud af at veterinærsygeplejerske mere var mig. Jeg var land og rige rundt for at finde en elevplads og hver gang kom der afslag! Tiden gik og jeg blev realist omkring, at jeg skulle finde mig en anden uddannelse. Uden at det skal lyde som en kliché, fandt jeg først “mit kald” da min farfar blev alvorlig syg af kræft. Jeg har ikke en eneste gang fortrudt mit valg- til gengæld har jeg tit tænkt tanken: godt jeg fik alle de afslag på mine ansøgninger som veterinærsygeplejerske!

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

Jeg er i dag uddannet sygeplejerske, og arbejder på en lungemedicinsk afdeling. Egentligt har jeg aldrig haft et yndlings speciale, men efter min første praktik i modul 1, (som var på min nuværende afdeling) blev jeg ligesom hængende. Efter mit 4 modul fik jeg fast vikarjob på afdelingen, hvilket har været guld værd!

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen?

Min bedste oplevelse var da jeg var på modul 4. Jeg havde fået lov at snakke med visitatoren, når min patient skulle udskrives. I den periode skulle der spares rigtig meget, og det var så svært at få gennemført de ting som man ønskede patienten skulle have, når vedkommende kom hjem. Fordi jeg ikke kendte til de her visitatore, og ikke kendte til deres “måde at være på” så at sige, snakkede jeg selvfølgelig for min syge moster, da jeg tænkte at det simpelthen var for mærkeligt at skære så voldsomt på ting som var så nødvendige. Jeg fik utroligt nok gennemført alle de ting jeg fremlagde for visitatoren. Jeg fik senere hen at vide, at det var godt gået, da de kunne være skrappe.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende?

At opleve noget udfordrende syntes jeg ofte jeg møder! På en afdelingen som den jeg er på, er folk oftest rigtig syge og dårlige. Når man konstant får meldt patienter uden enlig at have plads, føler man hurtigt at korthuset vælter! Da det kun er vores afdeling og intensiv som giver NIV behandling, kan tingene nogle gange spidse til.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Når travlheden melder sig, syntes jeg personligt at den ødelægger sygeplejen. En dag hvor alt gik skævt fra start til slut, passede jeg en sød ældre dame (93 år) hun var så mild og havde en god humor. Da hun ringer for at komme på bækkenstol har jeg faret rundt det meste af formiddagen og eftermiddagen, jeg kommer ind til hende og får hjulpet hende på bækkenstolen, uden så meget smil og snak. Da hun er færdig og er kommet over i sin stol igen, skal jeg nå at skrive det sidste rapport inden jeg kan holde fri. Tanken af dårlig samvittighed rammer mig, ikke fordi at jeg ikke hjalp hende, for det gjorde jeg. Den dårlige samvittighed ramte mig, da jeg tænkte på min udstråling. Fordi jeg havde travlt fik jeg ikke sendt hende et smil, og lavede pjat med hende, som jeg jo ellers havde gjort de andre dage. Hun sagde heller ikke et ord under hele seancen, som om hun godt vidste der var travlt og mest af alt følte sig i vejen. Oplevelser som denne kan gøre mig utroligt ked af det, da hun som patient kun fortjener det bedste og mindst af alt et smil fra mig.

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Omsorgsfuld – opmærksom – reflekterende

Gode råd til andre sygeplejersker/sygeplejerskestuderende?

Et godt råd til sygeplejerskestuderende må klart være: se at få jer et job på et sygehus eller i hjemmeplejen, den viden man kan nå at tilegne sig igennem sin studietid ved et relevant studiejob er guld værd!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Må en sygeplejerske græde?