På vej hjem fra aftenvagt

Legatsøgning: råd og vejledning

shangai5

Da jeg skulle på udveksling på modul 6 modtog jeg et legat af Nordea Fonden på 10.000 kr. Det var en kæmpe stor hjælp, specielt fordi, at jeg pludselig ændrede udvekslingsplaner. Jeg var allerede optaget på et universitet i Valencia og i gang med at søge bolig. Men så blev jeg shanghajet til Shanghai :-) Jeg ville gerne dele min udveksling med nogle og ikke alene afsted, som jeg var på min første udveksling til Spanien. To af mine gode sygeplejeveninder havde allerede planlagt og købt billetter til Kina, Shanghai. Da de så spurgte mig, om jeg ville med dem, tog jeg chancen og sagde ja! (BEDSTE chance jeg har taget nogensinde). Men det var lige en del mere kostbart, at tage til Kina, end at tage til Spanien. Derfor var og er jeg yderst taknemmelig for, at jeg modtog legatet af Nordea Fonden.

Mit fokus er primært på hvordan man søger legatet hos Nordea Fonden, men jeg tror sagtens, at mine råd osv. kan bruges til at søge andre legater.

Hvordan skal man gribe det an:

Jeg startede med at gennemlæse Nordea Fondens hjemmeside (hjemmeside her). Jeg greb det an lidt ligesom hvis man skal skrive en ansøgning til et job, man virkelig gerne vil have. Det er vigtigt at sætte sig rigtig godt ind i det, at sætte god tid af og evt. få andre til at læse og rette ens ansøgning igennem.

Nordea Fonden støttede helt overordnet “Det gode liv”, og i og med, at jeg var sygeplejestuderende, gav det bare rigtig god mening at skrive en ansøgning med det “Det gode liv” som udgangspunkt.

Det er vigtigt at udfolde hvorfor det er, at netop DU har fortjent legatet. Jeg beskrev meget tydeligt og grundigt hvad mit formål med min udveksling var. Ydermere skrev jeg også hvad mine fremtidsdrømme på sigt var, og hvad jeg gerne så, at denne udveksling kunne bidrage mit kommende virke som sygeplejerske med. Det er vigtigt at fremstille sig selv rigtig godt, uden at være for meget. Sådan tænkte jeg i hvert fald. Altså fremhæv alle dine kvaliteter, uden at lyde sådan Chuck Bass agtig og pralende. Men det er helt ok, at glemme janteloven, at skrive alt det du er god til og hvorfor det netop er lige præcis DIG der skal have et legat.

Jeg lagde ud med at beskrive hvorfor det var, at jeg læste til sygeplejerske. Jeg beskrev hvad der var min drivkraft for studiet, for at vise, at jeg virkelig brænder for mit fag. Nordea Fonden støtter op om det globale udsyn, så derfor er det også vigtigt og at have gjort sig tanker om hvorfor det er, at man gerne vil på udveksling og hvorfor det lige er den bestemte lokation man har valgt. Jeg beskrev f.eks. hvad jeg ønskede at opnå med mit ophold i Kina. Jeg skrev blandt andet noget i retningen af, at jeg ønskede at få et kendskab til læren om naturmedicin og alternativ behandling og at få et indblik i sygepleje, i en anden kontekst, som det kinesiske sundhedssystem i den grad er.

Udover den personlige ansøgning, så er det vigtigt også at have alt det “kedelige” i orden. Man skal uploade dokumenter fra studiet – både fra ens eget studie, men også fra udvekslingsstedet (der står inde på ansøgningen hvilke det er) og man skal også udregne og opstille et budget med ens udgifter og indtægter.

Åh ja, det kan lyde lidt uoverskueligt med alt det man skal udfylde og ordne, men det er det hele værd. Hvis man sørger for at gå helhjertet ind i det, er jeg sikker på, at det nok skal give pote.

Selve ansøgningen udfylder man inde på Nordea Fondens hjemme side her, hvor man laver et login. Det er super smart, og man kan sagtens logge ind og ud, og gå til og fra ansøgningen. Det er ikke sådan at man skal besvare det hele på én gang. Ansøgningensfristen er den 1. maj, og så er der igen en frist den 1. november.

Her kan du se om du er kvalificeret til at søge legatet, og der er en film med en ansøgningsguide.

Feel free til at stille mig spørgsmål, jeg vil rigtig gerne hjælpe det jeg kan. Da jeg selv sidder og er igang med at skrive bachelor, og arbejder ret meget ved siden af, har jeg desværre ikke tid til at læse ansøgninger igennem.

Jeg var så heldig, at Nordea Fonden kontaktede mig da jeg var afsted, og spurgte om jeg ville være med til at lave en lille video om mit ophold. Jeg fik 2000 kr. ekstra oven i mit legat for dette, og de faldt virkelig på et tørt sted. Tusind tak kære Nordea Fond! Se videoen nedenfor:)

Jeg søgte kun Nordea Fondens legat, fordi at jeg var i et stort tidspres. Jeg havde mange andre ting der skulle klappe, fordi jeg pludselig ændrede kurs fra Spanien til Kina. Men det var dumt at jeg ikke søgte andre. Min ene studieveninde søgte også det legat, som man kan søge som sygeplejestuderende igennem DSR, og hun fik det, og hun fik også Nordea Fondens legat, ligesom mig. Så det er altså en god idé at søge flere legater! Her er et link til hvor man kan se DSR’s legater.

Rigtig meget held og lykke, og som sagt, fyr endelig løs med spørgsmål :-)

Kh. Frederikke

Følg min blog på Facebook her

og på Instagram her

1 kommentar

  • Thanks for the marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you are a great author.

    I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back down the road.
    I want to encourage you continue your great job, have a
    nice morning!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

På vej hjem fra aftenvagt