Legatsøgning: råd og vejledning

Ugens Sygeplejerske (studerende)

Cecilie, 22 år, Sygeplejestuderende

cecilie

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Jeg har, først og fremmest, valgt at læse til sygeplejerske da jeg brænder for at arbejde med mennesker – ret cliché, men sådan har jeg vist altid haft det. Jeg har altid vidst, at et stillesiddende arbejde ikke var for mig, og at jeg ønskede en spændende og udfordrende hverdag, hvor ikke én dag er ens. Jeg elsker at jeg inden for dette fag hele tiden kan udvikle mig, både fagligt og personligt og at jeg kommer i nogle situationer hvor jeg skal handle stærkt og holde hovedet koldt. Jeg har altid haft et stort behov for at hjælpe andre mennesker og forhåbentlig gøre en forskel for netop den person/borger/patient etc. jeg kommer til at stå over for.

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

Jeg har under uddannelsen indtil videre været ude i 4 praktikforløb, hvor de første 3 var på Neurovaskulært Center/Akut apopleksi. Det var nogle utroligt spændende og udfordrende forløb, hvor jeg lærte enormt meget – og det var her jeg blev bekræftet i, at jeg havde valgt den rigtige uddannelse.

I forvejen havde jeg en idé om at skulle arbejde inden for noget med centralnervesystemet, hvilket jeg igen blev mere bekræftet i her. Her fandt jeg også glæden ved den akutte sygepleje, som jeg helt sikkert også kan se mig selv arbejde med. Derudover interesserer jeg mig for sygepleje til børn, heraf især onkologi.

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen? 

En af de bedste oplevelser jeg har haft var, da jeg i min modul 4 praktik, fik lov til at ”køre solo” og stå for min egen patient mht. indlæggelse, samtaler med pårørende samt udskrivning (selvfølgelig med en ansvarshavende på). Ikke kun fordi jeg fik en masse ansvar og lærte utroligt meget af hele processen, men fordi jeg kom helt til på patienten – der var tid og overskud til at se hele patienten og det resulterede i, at patienten åbnede op omkring en masse problemstillinger, som måske ikke var kommet frem hvis man fx havde travlt. Da patienten blev udskrevet, fik jeg det største kram og fik af vide at jeg nok skulle blive en god sygeplejerske – sådan en oplevelse vil nok altid sidde fast.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende? 

Ja, flere gange. Både under praktikken men også i mit studiejob på plejehjem. Jeg har flere gange oplevet at stå alene i en situation med en terminalborger, hvor jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle stille op.

Da jeg i en weekend havde dagvagter i klinikken var vi ikke nok plejepersonale på arbejde, og havde derfor ekstra travlt. Denne dag blev der meldt flere akutmeldinger efter hinanden, og vi var ret pressede. Jeg var den eneste studerende på ”arbejde” med 4 sygeplejersker til 16 patienter, hvor 2 af sygeplejerskerne inkl. Mig selv blev sat til at styre trombolysestuen, hvor de akutte patienter kom ind. Da vi var i undertal, blev jeg sat til at fungere som en del af normeringen og fik besked på at være 2. Person på en af stuerne. Selv om vi var godt inde i praktikforløbet, var det en kæmpe udfordring men også en spændende udfordring, da man ved at man står i en situation om liv eller død.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Ja, også flere gange. Både i ovenstående eksempel, men også generelt både i klinikken og på plejehjemmet. Generelt er vi ikke nok på arbejde, og det sætter et stort præg på sygeplejen. Jeg har flere gange oplevet at der er så travlt at det ødelægger kvaliteten af den sygepleje jeg skal udføre – at der ikke altid er tid til at snakke, lytte og smile eller noget helt andet, som kan være vigtigt for den enkelte person. Her har jeg fundet ud af, at man er nødt til at prioritere, selv om jeg gerne vil kunne nå det hele, så er dette desværre ikke altid muligt..

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Empatisk, uselvisk & årvågen.

Gode råd til andre sygeplejersker/sygeplejerskestuderende?

Find din egen læse- og noteteknik – hvad der fungerer bedst for dig. Skil dig lidt ud til eksaminerne (dette prøver jeg ved fx at udarbejde mindmaps som disposition, som for mig giver et endnu bedre overblik over situationen/patienten etc. Dette får jeg altid god respons på).

Vær imødekommende i praktikken, også over for udfordringer, og få prøvet nogle ting af.

Jeg kan også klart anbefale at have et studierelateret job viden siden af – det er guld værd og giver en masse god studieerfaring og man føler sig ikke lige så ”grøn” på sin første dag i klinikken. ;-)


Følg min blog på Facebook her:

VITACHOREAS

Er du sygeplejerske eller sygeplejestuderende, og har du også lyst til at svare på spørgsmålene og dele dem med mig her på bloggen? Så send mig en besked her på min facebookside

Internationale læsere er også velkommen til at henvende sig :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Legatsøgning: råd og vejledning