Status på mit sygeplejerske kollaps

Lad være med at vente på at nogen redder dig, red dig selv!

>>Lad være med at vente på at nogen redder dig, red dig selv! Det er et ubarmhjertigt arbejdsliv vi holder os, og det er okay at sige det højt! Vær’ egenrådig, selvisk og krævende! Det kræver sin kvinde, ja! Men vær’ sådan!<<

 

Denne kommentar, blandt mange, fik jeg til mit blogindlæg hvor jeg skrev om at kollapse som sygeplejerske. Læs mit blogindlæg Kollaps her.

Jeg har valgt at fremhæve den, da jeg synes at det som læseren skriver, er så meget spot on og vigtigt at have med sig i vores, nogen gange/alt for tit, meget brutale sygeplejefag.

Det er så vigtigt at vi lytter til os selv derude i kitlen for som min læser skriver, der er ikke nogen der kommer og redder os, vi skal redde os selv. Så mit råd til alle er, at man virkelig mærker efter i krop og sind og lytter på de aller første signaler på at man ikke har det godt.

Ligesom jeg er i gang med. Jeg er selvfølgelig rigtig heldig, for jeg har jer :-) Jeg skriver mig ud af det, og bliver klart ekstra opmærksom på at jeg skal ændre på noget, fordi at jeg får alle jeres fantatiske råd og kommentarer. Men jeg tror generelt “at det er let” at gå lidt for længe og få sine grænser overskredet, og før man når at se sig omkring, er man måske allerede gået ned med stress. Det er ligegyldigt om man er nyuddannet, stadig studerende eller har været 10 år i faget. Alle kan blive ramt af stress fordi man ubevist udsætter kroppen og sindet for alt for meget til hvad man kan bære.

Det er så vigtigt at man ikke sammenligner sig selv med andre, for selvom man måske fagligt er helt samme sted, som en kollega eller medstuderende, kan det sagtens være, at man kan tåle mere eller mindre travlhed og stress. Det kommer helt an på hvad man har med i baggagen og hvem man er.

Nå, det var lige et par ord herfra, nu skal jeg snart til og afsted i nattevagt nr. 3 ud af 4 i streg. Og i morgen formiddag kommer der et tv-hold hjem til mig. SPÆNDENDE! Jeg skal nok fortælle mere om det snarest muligt :-) Jeg håber at jeg kan falde i søvn, når jeg kommer hjem fra min nattevagt, selvom jeg helt sikkert vil ligge og være edder spændt, på en dag, som også i den grad vil udfordre og dygtiggøre mig inden for mundtlig meningsdannelse!

Kh. Frederikke Sygeplejerske & Meningsdanner


Følg min blog på Facebook her

.. og på Instagram her

2 kommentarer

 • sofie

  Er det ikke fjollet at planlægge besøg af et tv hold lige efter en nattevagt. Du får jo ikke sovet så.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Hej Sofie,
   Jeg forstår ikke helt hvad du mener :-) Jeg fik skam sovet også til trods for at jeg var spændt:)
   Jeg en gang prøvet at tage til et foredrag (som jeg bare VILLE med til) direkte efter en nattevagt, da jeg stadig var studerende – det kan jeg virkelig ikke anbefale :-O

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Status på mit sygeplejerske kollaps