Et lille indblik i en arbejdsdag på Neonatalafdelingen

Lige nu: Rutsjetur

tempimageforsave

Min gode veninde og jeg, som nu også kan skrive “arbejdskollegaer” på vores veninde CV :-) 

Jeg kom, jeg så, jeg kollapsede og jeg sejrede.. næsten.

Det er lidt ligesom at være i et turbulent kæresteforhold, det her med at være nyuddannet sygeplejerske. Det synes jeg i hvert fald. Der er dage hvor jeg har armene oppe over hovedet, og så kan der også været dage, hvor jeg ikke rigtig ved, om jeg overhovedet kan magte og stå model til at være sygeplejerske.

Om en lille måned har jeg været færdiguddannet i et helt år! Dette kan jeg ikke rigtig forstå, tiden er virkelig fløjet afsted. Men når jeg så samtidig sætter det op imod, hvor meget jeg faktisk har lært og opnået, er et år lige pludselig ikke så meget.

Jeg føler og synes ikke at jeg har gjort noget sådan specielt for at komme igennem min første spæde tid som sygeplejerske. Jeg har selvfølgelig skrevet om det, i stor stil, både her på min blog, men også på min instagramprofil. Jeg har også talt meget om det, både med venner og med familie. Jeg har især også talt meget med kollegaer, hvoraf nogle af dem allerede er blevet mine venner. Sådan betragter jeg dem i hvert fald :-)

Jeg er kodylt heldig, for en af mine meget gode veninder fra studiet, bachelormakker og makker fra et af mine studieudvekslingsophold, er også blevet en af mine kollegaer, da jeg skiftede arbejde tilbage i januar. Hende taler jeg rigtig meget med. Tit har vi lange telefonsamtaler og vi følges af og til, til og fra arbejde. Men udover hende, er der rigtig mange som jeg klikker godt med på mit stadig nye arbejde. Det er kollegaer, som jeg allerede har hængt ud med privat flere gange. Det er så stor og kæmpe en gave, når det kollegiale selskab er godt.

For mig betyder det, at jeg glæder mig til at skulle på arbejde, til næsten hver eneste vagt jeg har. For enten ved jeg på forhånd, at jeg skal i vagt med nogle af mine nye bekendtskaber, eller også så glæder jeg mig bare til at se, hvem jeg skal være i vagt med, når jeg møder ind. Det er uvurderligt for mig at have gode kollegaer omkring mig, i en hverdag som til tider kan være rigtig hård.

Lige nu er jeg et sted, både psykisk og fysisk, hvor jeg har fået mere ro på indeni. Jeg har lært at leve med at jeg gør mit bedste og at jeg hverken kan gøre fra eller til, når jeg er i vagter, som er alt for travle.

Jeg har lært det mest basale om hvad det vil sige, at være neonatalsygeplejerske, men jeg møder alligevel noget nyt, spændende og udfordrende, hver gang jeg er på arbejde.

Jeg savner stadig at have mere fritid og specielt det at have energi og overskud til at lave andet end at sove og arbejde. Men det bliver bedre og bedre som tiden går, og jeg tror på, at jeg nok skal finde balance i mit liv som sygeplejerske. I sidste weekend var jeg ude og spise med to kollegaer og veninder, hvoraf den ene har været uddannet i flere år. Hun fortalte, at hun tydeligt kunne huske hvordan det var at være nyuddannet, og fortalte ligeledes, fortrøstende, at hun havde lært at kunne skille sygeplejerskelivet og privatlivet fra hinanden. Det er så rart og dejligt at høre, og at tale med nogen, som har været i faget i flere år. Det hjælper mig til at komme videre, når jeg nogen gange synes at det kan være rigtig svært at være andet en sygeplejerske Frederikke.

Jeg går i mod to nattevagter, og har tre mere i næste uge. Derefter har jeg en lille uges ferie, det glæder jeg mig helt vildt til. Jeg ser frem til at lade batterierne op og til passe og pleje mig selv rigtig meget, og jeg glæder mig især til at komme rigtigt i orden i mit stadig nye hjem.

Det er faktisk lidt skørt at gå og passe og pleje en masse andre, samtidig med, at jeg slet ikke formår at passe og pleje mig selv til fulde. Jeg kan heldigvis også se frem til en lille mini ferie i Spanien hos min søster, som bor der, det glæder jeg mig også helt vildt til!

God Kristihimmelfart og feriedage, til jer, som har fri :-) og tak fordi at I læser med.

tempimageforsave

To søde kollegaer, Pernille og Malene, og mig selv i midten – fra en fredagsbar :-) 

tempimageforsave

To søde kollegaer, Camilla og Cecilie, fra en hyggelig aften i byen :-)

tempimageforsave

Dream Team! Julie, Pernille, Charlotte og mig. Et billede fra en dag i solen, da jeg med disse dejlige kollegaer var på 1. uddannelse modul, på min afdeling :-)

Kh. Frederikke, Sygeplejerske og Meningsdanner


Følg mig på Facebook her: Thedanishnurse

.. og på min Instagram her: Thedanishnurse


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Et lille indblik i en arbejdsdag på Neonatalafdelingen