Fra Århus Universitet til Sygeplejeskolen

Historiske store skattelettelser og mindre velfærd

Regeringen vil med et nyt skatteudspil lette skatter og afgifter med op mod 22 milliarder af kroner – hvilket især vil være til gavn for borgerene med høje indtægter.

Jeg har aldrig nævnt min politiske holdning, som sådan direkte her på bloggen, men jeg må indrømme, at jeg også i den grad er enig med S og SF, der udtrykker utilfredshed med skatteplanen.

Vi bliver flere og flere ældre i samfundet, færre til at forsørge dem og vores sundhedsvæsen sejler fuldstændigt. Da jeg selv til hverdag, arbejder i det, kan jeg sige det fra førstehåndsvinkel af.  Selvfølgelig er der gode dage, hvor vi ikke løber rundt. Men det er ikke for sjov, når 100 chefer fra klinikledelserne på Rigshospitalet, sammen, har underskrevet og sendt en udtalelse i regeringens retning.

Forventningerne til de danske hospitaler svarer ikke til de penge, som hospitalerne får til at behandle patienterne.

Klinikledelserne på Rigshospitalet har fået massiv opbakning fra kollegaer, andre hospitaler, Lægeforeningen, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen. Hvilket også i den grad beviser, at NOK ER NOK.

Vi skal spare og effektivisere endnu mere end hvad vi allerede gør, og løbe endnu stærkere. Imens at regeringen lukker øjnene og i stedet planlægger skattelettelser, og endnu mere brud på vores velfærdsdanmark. Hvem gavner det? De rigeste i vores samfund. De rigeste kommer til at høste godt af regeringens skatteudspil, men hvad med alle os andre?

Det ender jo i totalt A og B hold og et danmark som ikke længere er et velfærdssamfund.

Jeg læste Astrid Krags (S) instagrampost for lidt siden, og jeg må sige, at jeg er dybt enig i hendes ord:

Men helt ærligt: er det ikke vigtigere med værdig ældrepleje, gode sygehuse og stærke folkeskoler end billigere biler og flere penge i lommen til de rigeste?

(Astrid Krag (S) )

Åbenbart ikke, ifølge regeringen. Jeg begriber det ikke, hvordan kan man mene, at det er mere vigtigt med skattelettelser, og se til, at vores sundhedsvæsen synker mere og mere for hver dag der går.

Jeg er dybt måløs, og en trist sygeplejerske.

Kære sundhedsminister, og kære regering, tag nu og få øjnene op for, at I er ved at køre Danmark i sænk.

 

Kh. Frederikke, Sygeplejerske & Meningsdanner


Følg mig på Facebook her: Thedanishnurse

og på min Instagram her: Thedanishnurse

Kilder:

Berlingske

JydskeVestkysten

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fra Århus Universitet til Sygeplejeskolen