Det er ikke til at se det, men

Ugen der gik, råt for usødet

img_9851

Først og fremmest, WOW… bare wow.

Da jeg har haft en uge, hvor der er sket en masse, fik jeg lyst til at gøre lidt status her.

Min uge startede med, at jeg mandag var på vej ud af døren. På vej til afdelingen, i dagvagt som vanligt i denne optrapningstid. Desværre nåede jeg kun til at tage alt mit overtøj på, og hen til døren – for så at vende om og tage overtøjet af igen og blive hjemme.

Ugen for inden havde jeg haft tilbagefald og nedtur. Jeg havde brugt weekenden på at prøve at “komme mig”, finde ro og balance og energi igen (blandt andet, med en sauna tur og yoga, sammen med mor). Men da mandag ramte, var jeg bare ikke klar. Tirsdag cyklede jeg en lang tur med min kæreste, og samlede energi til at komme afsted på arbejde onsdag. Jeg kom jeg afsted på arbejde onsdag, og jeg havde en god dag. Jeg kom også afsted i træningscenteret efter arbejde, og det var en sejr! For efter at jeg er startet tilbage på arbejdet, er alt det med træning og yoga gået helt i sig selv, desværre. Jeg håber på, at jeg i den kommende uge, kommer afsted igen :-) For åaah, hvor det dog hjælper på mindsettet og kroppen, at træne/bevæge mig.

Torsdag var en uforglemmelig dag. Jeg var inviteret med som frivillig meningsdanner til det såkaldte TR-stormøde i Fredericia. Her var over 10.000 tillidsrepræsentanter, på tværs af fag i den offentlige sektor, samlet. Sammen med ca. en flok på 30 meningsdannere, var jeg med til at sætte gang i debat mm. på de sociale medier. Målet med det var og er, at vi ønsker at den brede befolkning i det danske samfund er “med os” i forbindelse med overenskomstforhandlingerne som foregår lige nu. Hvis ikke forhandlerne kommer frem til en løsning i forligsinstitutionen, ender vi i en strejke, efterfulgt af en massiv lockout som vil lamme store dele af Danmark. Det vil vi allesammen meget gerne undgå!

På selve stormødet blev jeg interviewet til en artikel som man kan læse her 

Og når først man udtaler sig til medierne, så kan det gå stærkt. Før dagen var omme, så havde jeg en aftale i hus med radio kanalen på dr, P1 morgen, dagen efter. Har du lyst til at høre indslaget, kan du trykket på linket her og spole til ca. halvvejs i programmet.

Og det slutter ikke her. Efter min deltagelse i radioen, blev jeg kontaktet af Avisen.dk som affødte denne artikel

… og så kontaktede DR TV-AVISEN mig, de ville gerne en tur forbi og interviewe og filme, til aftenens 18.30 TV-AVIS. Og det sagde jeg ja til. Se TV-AVISEN her

Desværre har flere medier omtalt mig og de andre meningsdannere som en “aktivist-gruppe” hvilket jeg synes har en lidt negativ klang. Jeg håber at de fleste alligevel ved, og forstår, at det er vi ikke! Vi er en flok helt almindelige offentligt ansatte, hvor flere af os har været på en meningsdanneruddannelse. Den uddannelse har givet os værktøjer og redskaber til at formidle det vi oplever på gulvet. Det er noget som alle kan og vi er altså IKKE uddannet af fagbevægelsen til at skulle opruste noget som helst. Vi brænder bare, helt enkelt, for vores fag og ønsker #EnLøsningForAlle og fair overenskomstforhandlinger for alle de offentligt ansatte.

Nå, nok om alt det med medierne. Nogle sidder måske og tænker, >>hold da fast, var det ikke stress, som hun lige havde været fuldtidssygemeldt med?<<. Jo det er sandt, men jeg har faktisk kun opnået at få energi af at være aktiv og med i frontlinjen i sidste uge. Jeg har sørget for at få min søvn, som jeg har fundet ud af er alfa omega for mig, hvis jeg skal kunne fungere og hænge sammen.

Efter en fredag, som i den grad stod i mediernes tegn, faldt jeg omkuld før kl. 23. Lørdag stod jeg forholdsvist tidligt op, og flyttede sammen med min kæreste. Dvs. vi tømte hans lejlighed, gjorde den ren og flyttede alle hans ting hjem til mig. Så jeg er nu beriget med blandt andet 3 guitarer og en kæmpe forstærker hjemme i stuen, og her er OK rodet. Men det er ok, for jeg ved, at vi meget snart kommer i orden i vores lille kærligheds rede. Det føles helt rigtigt, for os begge to, at være flyttet endeligt sammen, og jeg er sikker på at fremtiden er lys.

Og det vigtigste af alt er, at trods en masse aktivitet i fagbevægelsen tegn, flytning og flytterod, så er jeg fyldt op med kampgejst, glæde, kærlighed, lykke og energi til at gå en ny uge i møde i morgen.

Selvom jeg har lavet en masse de sidste mange dage, så er jeg ikke udmattet, men tvært imod så har jeg energi – jeg er glad og jeg føler mig meget mere som mig selv, end hvad jeg har følt, de sidste mange måneder. Det er så fantastisk og SÅ dejligt.

Nu mangler jeg bare, at forhandlerene, som sidder på den anden side af fagforeningerne, lytter på den brede befolkning og os offentligt ansatte – så skal alt nok blive godt!

Hvis ikke du allerede er medlem af gruppen så smut forbi Facebookgruppen:

Bak op om de offentligt ansatte

Denne gruppe oprettede nogle af meningsdannerene i torsdags, under stormødet i Fredericia. På 2 1/2 time var flere tusinde allerede medlem, og vi er nu oppe på over 160.000 medlemmere. Det er helt fantastisk, og så rørende at opleve og se, den kæmpe store opbakning til alle de offentligt ansatte. TAK!

God søndag til alle.

Kh. Frederikke Marie, Sygeplejerske

Følg mig på:

Facebook: Thedanishnurse

Instagram: Thedanishnurse

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Det er ikke til at se det, men