Ni hao Shanghai

First days in China

Nyheder fra Kina:) I søndags gik vi på en café, for at få en ordentlig kop kaffe, cafeen er placeret 5 minuter fra Campus, det er dejligt – og kaffen var god og vestlig! Udover dette, fik vi kinesiske venner, dvs. vi kommunikerede med vores kinesiske apps, da de ikke kunne et kvæk engelsk. Det var så hyggeligt, og vi skal helt klart besøge cafeen og de søde cafemedarbejdere igen :-)

IMG_1783.JPG

Taxa kørsel i Kina er ikke så billigt som i Vietnam og da vi også har haft en ikke så sjov taxa oplevelse, vil vi gerne undgå det mest muligt. Bare rolig, vi er alle uskadte osv., chaufføren var bare ubehagelig, kørte for stærkt og skruede højt op for musikken og så noget. Vi ved nu hvilke taxaer vi skal hoppe ind i, og hvilke vi skal undgå. Bedst er; taxaer med en chauffør lidt op i årene, som sidder inde i et “bur” som på billedet, og så skal de selvfølgelig have et taxa id, med billede!IMG_1808.JPG

Søde smukke Seemiiiiiii i supermarkedet, ét af de to, der er her på Universitetet, hvor vi bor :-) IMG_1789.JPG

Søndag aften mødtes vi med Seemas søde veninde, som også er på udveksling her i Shanghai. Det var så hyggeligt, vi spiste god sushi og vi så Shanghai Centrum. I weekenden skal vi ses igen, det bliver hyggeligt!IMG_1863.JPGMandag efter velkomst med lederen af universitet, tog vi på metro tur med de to søde kinesere, Carol og Mikayla. De viste os vej til det hospital vi er på i denne uge og forklarede os metrosystemet og hjalp os til at få et metrokort. IMG_1924.JPG

De tre nurses! Som taget ud af en gammel dansk film – haha! “We’re a thousand miles from comfort, we have traveled land and sea. But as long as you are with me, there’s no place I’d rather be” Rather Be, Clean BanditIMG_1900.JPG

Frokost tid med de to sødeste kinesere :-) IMG_1965.JPG

Mit metrokort, jeg synes det er så fint og så matcher det min Sapa nederdel fra Vietnam.IMG_1941.JPG

Vi bliver lært op i metrosystemet. Det er til at finde ud af, da alle stationer osv. står oversat til engelsk, så fedt! Lucky us! Synes personligt at metrosystemet er meget nemmere end feks. i Madrid og New York, go go go go Shanghai juhu!IMG_1927.JPG

Her er vi i praktik i denne uge. Spændende, får jeg at vide af mine to piger. Jeg har desværre ikke været der endnu. Jeg har været syg siden mandag aften. Så trist, så ærgeligt og jeg savner min Boas og min Seemi, det er ikke sjovt at være adskilt, når jeg er vant til at være sammen med “mor og barn” 24/7. Far savner sin familie – haha! IMG_1947.JPG

SYGDOM. Jeg blev syg i søndags, maven. Jeg har på uvis måde opsnappet en ondskabsfuld bakterie. Jeg har det meget bedre, men bedst når jeg ligger ned… pga. mavekramper:( Jeg håber så inderligt at jeg komme med på hospitalet i morgen. Er så trist af at gå glip af at være med :(IMG_2052.JPG

Igår lavede vi mad for første gang i “vores” køkken og faktisk for første gang, siden vi er rejst hjemmefra Danmark af, hehe. Jeg var ikke så tilfreds med maden, da jeg havde kvalme og generelt bare var og er utilpas. Men det var lækkert: grøntsager og pasta/nudler, altsammen kogt og stegt = fri for bakterier!IMG_2027.JPG

ENDELIG har jeg fået et par sko i str. 40. Det er ikke nemt at finde sko i str. 40, det var umuligt i Vietnam, og det virker også til at være lidt svært her i Kina, men har haft held indtil videre. xie xie!IMG_2070.JPG

Har levet af disse kiks i går og i dag. Det er lidt det eneste jeg har lyst til, og de er neutrale i smagen. IMG_2077.JPG

Vi så “the Bund” søndag, smukt og flot syn! I weekenden skal vi vist op i nogle af bygningerne – jaaaa!IMG_2017.JPG

Der er crazy mange mennesker med metroen i myldrertiden, Copenhagen NØRREPORT, GO HOME!IMG_2044.JPG

I morges… jeg har den fineste udsigt, der er tit små fiskermænd, det er så hyggeligt at ligge og kigge på, især når man kun kan ligge ned :-)IMG_2064.JPG

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ni hao Shanghai