Florence Nightingale er ikke død.

Ugens Sygeplejerske (studerende)

Louise, 32 år, sygeplejestuderende, modul 5

Ikke-navngivet.png2

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium som Sanger og SDS, (Sang- , dans- og spil). Jeg har under mit musikstudie arbejdet med børnepatienter på børnekræftafdelingen, arbejdet med en pige født med kromosom fejl (multi psykisk og fysisk handicappet) Jeg har været i NY State hvor jeg har arbejdet i en summercamp med børn i 3 – 6 år. Flere forskellige typer af sociale lag.

Jeg har danset meget, og er som fitness instruktør i utallige holdformer indenfor den verden. En kombi af dette fik jeg en interesse for at bruge mine evner og redskaber fra den sandelige musikverden som sygeplejerske. Bedste valg nogensinde.

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

Jeg arbejder på akut hjertemedicinsk afdeling.

Jeg er interesseret i flere specialer, hjertet medicinsk og karkirurgisk, neonatal afdeling, anæstesi. Jeg tænker at videreuddanne mig som anæstesisygeplejerske og evt. bruge det til videre i fremtiden.

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen?

Kollegaerne helt klart er fantastiske, mange gode oplevelser med dem gør dem alle til en god oplevelse i uniformen.

Patienterne, det at være der for patienten uanset hvilken situation, så giver det mig den bedste oplevelse i uniformen. Jeg har måske svært ved at slippe patienterne/borgerne.

Måske en ekstra hektisk dag i november gjorde det klart for mig, at jeg får mere ro – jo mere uoverskueligt hverdagssituationen bliver. Jeg oplevede at jeg trivedes rigtig godt i det hektiske. Jeg beholdte mit overblik – og kunne bruge min musiker evner til at ’være tilstede og nærværende’ i øjeblikket. Uanset hvad ”The show must go on.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende?

Flere:

  • som sygeplejerskestuderende har jeg oplevet i en nattevagt, at NV ikke ville have en telefon så jeg kunne ringe til hende, Hun var vant nattevagt og ville bare have at jeg rykkede i snoren. Der skete så det at jeg måtte gå frem og tilbage og bruge ekstra tid på at kommunikere, og derved mindre tid ved pt. Ydermere opstod der en situation hvor min pt fik hypotension- Jeg nåede akkurat hende til hende så hun blev i senge og ikke nåede at komme ud på gulvet. Jeg måtte så forlade denne pt fordi jeg ikke kunne ringe og bede om hjælp. Jeg har lært den lektie- at for mig er det så uforsvarligt og udfordrende oplevelse.
  • Når kollegaerne overtager hinandens dokumentation men ikke har været ved pt.
  • I starten af min praktik oplevede jeg en kollega have en pt i bad. Pt ønskede det ikke, klagede sig over manglende luft, men pt fik et bad alligevel. Pt desaturerede på badeværelset og blev så dårlig at hun måtte have akut hjælp fra både læger, sygeplejersker.
  • Spareplan = underbemanding = manglende pleje og behandling af pt.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Travlhed opstår ofte på min afdeling, da det også er en akut afdeling og man aldrig ved hvor mange pt der kommer. Hvis der er for mange pt ift. Hvad der bør være maksimum og der så oveni kommer en sygemelding fra personalet, så er der kun tid til at ”slukke ildebrande”, prioritere.

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Organiseret, observerende, empatisk

Gode råd til andre sygeplejersker/sygeplejerskestuderende?

  • Mærk efter – efter situationer der kan lede til noget der er over dine kompetencer.
  • Udfordringer udvikler dig som sygeplejerske.
  • Kend de kliniske retningslinjer.
  • Kend din modulbeskrivelse og sæt dig ind i den.
  • Brug din studiegruppe, og find nogle du arbejde godt med samtidig med i har det samme ambitionsniveau.

 

Kunne du også tænke dig at bidrage med dine svar, som sygeplejerske eller sygeplejestuderende, så send mig en besked her på min facebookside:

Vitachoreas

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Florence Nightingale er ikke død.