Patient Usikkert Sygehus

Ugens Sygeplejerske (studerende)

Naja, 23 år, Sygeplejestuderende, Modul 8

naja

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Jeg læser til sygeplejerske, for at dygtiggøre mig i et fag, der har betydning for andre mennesker. Jeg tror at alle sygeplejersker er født til faget. Sygeplejersker er givere. De giver deres faglige viden ud, men de giver også ud af dem selv og hvem de er. Der er en del af sygeplejen du ikke kan læse dig til i bøgerne, det er bare noget man er.

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

Jeg arbejder som vikar på en gastro-kirurgisk sengeafdeling, ved siden af mit studie. Det er primært cancerpatienter der er indlagt, og det er også det jeg interesserer mig for. Når jeg er færdig vil jeg gerne uddanne mig til kræftsygeplejerske og senere forske.

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen?

Min bedste oplevelse i uniformen er uden tvivl, når en patient eller pårørende de giver mig et kram. Det er en anerkendelse fra min patient eller en pårørende til mig, om at jeg har været et lille lys i en svær tid. Det er simpelthen den største ros jeg kan få.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende?

Min første patient var en ung mand i start 40’erne, der havde en tumor, der havde spredt sig til de meste af kroppen. Jeg fulgte ham hele min klinikperiode, men også efter da jeg blev ansat på afdelingen. Det har vel været lidt over et år, at jeg havde set ham flere gange om ugen. Til sidst havde han det dog så dårligt, at han sov ind lige inden min vagt sluttede.

Jeg kunne slet ikke finde ud af hvor jeg skulle gøre af mig selv, da jeg havde fri! Det føltes forkert bare at tage hjem, og fortsætte min dag ligesom alle andre dage. De pårørendes værste tid gik dem i møde, og jeg havde bare fri.

Efter arbejde lagde jeg min kittel og tog hjem, men jeg bar den under mit eget tøj i lang tid efter.

Det er for mig udfordrende, kun at bære sygeplejerske-identiteten på hospitalet. Der er mange hårde arbejdsdage, der lige skal bearbejdes før jeg kan ligge kitlen psykisk, og vende tilbage til bare at være Naja. Der er jeg så heldigvis velsignet med verdens bedste kæreste som jeg bruger til at læsse af på, og han er giver sig tid til at lytte og holde om mig når en vagt har sat sine spor.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Travlheden som eksisterer i hele hospitalsvæsnet, er hæmmende for at udføre den fyldstopgørende sygepleje, vi bliver undervist i under uddannelsen. Alle sygeplejersker jeg møder på min vej, udviser frustration over ikke at have den ønskede tid til deres arbejde. Det er tit, at frokosten eller aftensmaden bliver skippet på grund af, at sygeplejersker prioritere deres patienter højere end deres ernæringsbehov.

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Alsidig, loyal, og badass!

Gode råd til andre sygeplejersker/sygeplejerskestuderende?

Det vigtigste råd jeg selv har fået, er ALDRIG at gøre noget man er i tvivl om. Altid spørg! Det er min svigerinde som selv er sygeplejerske, der gav mig det i min første klinik, og det har jeg lænet mig meget op af!

Husk at sig fra. På grund af travlheden kan man som studerende, få påduttet sig nogle opgaver som ikke er egnet til ens kompetencer. Og der er det vigtigt at sige fra!


Følg min blog på Facebook her: Vitachoreas

1 kommentar

  • Trine

    hvor kan man købe de moderne sygeplejekjoler ? De er superfede, og er et must have i min garderobe.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Patient Usikkert Sygehus