Støttestrømper er ikke kun til gamle mænd og damer

Nyt år – nyt job!

De af jer som følger min Instagramprofil (@vitachoreas) har nok opsnappet at jeg har skiftet job. Men jeg vil alligevel dedikere et blogindlæg til at omhandle mit jobskifte. Det var slet ikke med min gode vilje at jeg skulle tage afsked med min elskede barselsgang. Jeg har lært så utroligt meget i løbet af min tid der og afdelingen har givet mig den bedste start på min sygeplejekarriere. Jeg var ansat i et halvt års vikariat, fordi det var hvad der var mulighed for på det tidspunkt, så jeg vidste godt at jeg skulle videre. Men er du vimmer de 6. måneder er fløjet afsted og det var lidt hårdt at have den sidste vagt. Hårdt i den forstand, at det især ikke var sjovt at skulle tage afsked med kollegaerne. Jeg har mødt og lært så mange fantastiske mennesker at kende i den tid jeg har været der. Jeg har været i afdelingen siden august 2015, hvor jeg startede som studerende, efterfølgende var jeg ansat som timelønnet studerende og så 6. måneder som helt nyuddannet babynurse.

Men alting har en ende, og når en dør lukker, så åbner en ny. Jeg havde også en trang til at skulle prøve noget nyt og prøve at være på en afdeling, hvor jeg ikke var startet ud som studerende. Jeg har ikke haft nogle problemer ved at være gået fra at være sygeplejestuderende til sygeplejerske i samme afdeling, jeg tror mest at det handler om mit eget syn på mig selv. Jeg tror på at det er vigtigt at flyve lidt ud af reden, selvom det er trygt og rart at blive et sted hvor man kender alle, personale, rutiner osv. Det kan kun være sundt at starte et nyt sted, hvor man intet sikkerhedsnet har. Jeg tror at det er noget af det som vi mennesker gror aller mest af.

Fra barselssygeplejerske til neonatalsygeplejerske

Jeg var ikke klar til at skifte kurs sådan fuldstændigt, og som mange af jer ved, er mulighederne som sygeplejerske jo nærmest uendelige. Jeg overvejede i noget tid, om jeg skulle søge job på en anden barselsgang, men jeg havde alligevel en lyst og ambition om at bygge oven på min nuværende viden. Derfor faldt mit valg ganske naturligt på Neonatalafdelingen. En afdeling som helt klart kommer til udfordre og udvikle mig fagligt, men samtidig er det lidt i  den samme boldgade, som barselsgangen, og jeg kan bruge meget af min viden derfra.

Jeg havde i går min første vagt, jeg har en god mavefornemmelse, og kan allerede mærke at det er det helt rigtige for mig. Der er helt vildt mange nye begreber, medicin, instrumenter og jeg ved ikke hvad, som jeg skal lære at kende og læse en masse om. Men det fedt, og det spændende, og jeg er vild med at være startet på noget nyt fra 1. januar af, det føles godt og helt rigtigt.

Jeg håber på at få mere tid i det nye år til at skrive meget mere, og til at være mere engageret her på min blog. Jeg må indrømme at den er blevet forsømt en hel del, det tager en masse tid og energi, det der med at man pludselig er “rigtigt” voksen med et fuldtidsjob. Men jeg er meget glad og taknemmelig for alle jer der følger med og giver jer til kende, og kommenterer og debaterer, når jeg endelig får skrevet noget og udgivet det, om så det er et blogindlæg eller et instagrampost. Det er så fedt at opleve at jeg når ud til nogen derude bag skærmen, så tusind tak fordi at I læser med, og er en del af mit lille univers her.

Jeg håber at I fortsat vil læse med og følge mig på mit nye eventyr som helt ny og grøn neonatalsygeplejerske. Jeg er stadig igang med DSR’s Meningsdanneruddannelse, som desværre slutter i februar. Jeg er så glad for at gå der, og jeg har fået så mange nye dejlige, fantastiske og kloge bekendtskaber. Jeg kan kun anbefale at søge ind på uddannelsen, hvis bare man har en lille smule skrivelyst og lyst til at ytre sig om vores sundhedsvæsen. Jeg tænker at skrive et blogindlæg om selve mit forløb på uddannelsen snarest.

Rigtig godt nytår til alle jer derude, kære sygeplejersker og alt andet godtfolk som måske også læser med :-) Jeg ønsker alle et godt år 2017, vi skrives ved ;)

Kh. Frederikke,

Sygeplejerske

babyneonurse


Følg min blog på Facebook her: Vitachoreas

2 kommentarer

  • Jannie Sternberg

    Hvor er det fedt at læse. Jeg har den dybeste respekt for neo-nurser. Fødte min søn 32+2 og tilbragte en god rum tid på neo. Afd med ham. Sygeplejerskerne skabte et trygt og sikkert rum for vores lille families første tid midt i det kæmpe kaos som opstår når man føder præmaturt. Vil altid være dem dybt taknemmelige ( er selv demenssygeplejerske og kunne ALDRIG arbejde med børn).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Pøj pøj med dit nye job. Nyder at følge din blog og IG. Bh Cecilie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Støttestrømper er ikke kun til gamle mænd og damer