Hvordan er man en god sygeplejerske?

I rundkredsen for sidste gang

img_0159

Kredsformanden, Vibeke Westh, overrækker mig mit bevis. Vibeke holdt også så fin og flot tale til os, tusind mange tak for den! 

Så stod vi der igen, i rundkredsen, og checkede ud. Denne gang var det for sidste gang. Efter hvert modul er sluttet på Meningsdanneruddannelsen, har vi lavet en “check ud cirkel”, hvilket jeg har været kæmpe fan af. Vi har stået i en rundkreds, og en af gangen har vi “trådt ud” af rundkredsen samtidig med at have tilknyttet udgangen med en kommentar. Det kunne f.eks. være i form af en følelse, noget man havde lært i løbet af dagen, oplevet eller noget som man gerne ville arbejde videre med.

I fredags checkede jeg ud med nogenlunde det samme, som jeg checkede ud med, på modul 1, på Vilvorde Kursus Center; “at have følelsen af, at have fundet hjem – at have fundet et netværk af mennesker, der deler samme passion for sygeplejefaget som jeg selv…” Jeg sluttede af med at sige, at jeg var meget bevæget, med en bævrende stemme. Jeg var meget tæt på at tude, og kunne mærke at mine øjne var helt våde.

Mine våde øjne var et bevis på, at jeg det sidste halve år, en dag hver måned, har tilbragt tid sammen med nogle helt fantastiske mennesker. De har hver især inspireret mig og jeg har lært så meget om menigsdannelse, og om mig selv. Følelses – og personlighedsmæssigt har denne uddannelse betydet helt vildt meget, og har været en gave til mig selv. Det kan måske lyde lidt meget patetisk, men det er sandt. Jeg har ikke haft det så nemt det sidste halve år, dvs. alt den tid, mens jeg har gået på uddannelsen, men alligevel har jeg holdt ved, og mødt op til alle moduler. Trods jeg flere gange, pga. kaos og rod i privatlivet, har været ved at blive væk. Jeg oplevede heldigvis, efter hvert modul, at jeg blev stærkere og at jeg fik mere mod på det hele. Læs: livsmod.

Uddannelsen har, udover at påvirke mig personligt – på en god måde, også eksponeret mig helt vildt med at tale foran andre og større forsamlinger. Jeg er på ingen måde blevet super skarp til det, men jeg har prøvet det og øvet mig i det. Hvilket er en begyndelse og jeg er stolt af, at jeg overhovedet har turde.

Jeg har også udviklet mig fagligt, også i den grad. Jeg har fået en meget bredere forståelse for hvad der foregår i det store sundhedsvæsen, bagom, på Borgen og i Region H. Jeg har fået et indblik i hvad der rør sig, også hvordan det hele fungerer med pengeposerne. Det har været så utroligt spændende og samtidig også mega frustrerende. 

Og så til noget af det aller bedste, jeg har mødt fantastiske mennesker, og skabt relationer på kryds og tværs af sygeplejefaget. Jeg ser frem til at ses mere med dem og til at meningsdanne med flere af disse dejlige mennesker. Jeg er så taknemmelig for hver og en.

Da jeg modtog mit bevis, af Kredsformanden, kære søde Vibeke Westh, klappede og råbte mine nyudklækkede med-meningsdannere “Vitachoreas, Vitachoreas”… (navnet på min blog – før jeg skiftede navnet til TheDanishNurse) er du gal det kildede i min mave og jeg blev helt varm i kroppen og sikkert nok også rød i hovedet. Her kan man virkelig tale om anerkendelse, fælleskab, følelser og venskaber på et helt specielt niveau. Det var så sødt!

img_0184

TAK fordi I er så dejlige og søde alle sammen! I har alle været med til at gøre min meningsdannerrejse noget helt specielt, og I har alle inspireret mig på hver jeres måde. Og tusinde tusinde tak til Kredsformanden Vibeke Westh, og trænerene på uddannelsen. Det har været helt ubeskriveligt at være en del af denne uddannelse. Jeg kommer virkelig til at savne og mangle jer. Derfor er jeg glad for, at det ikke var et farvel i fredags, men heldigvis et på gensyn. 

Jeg vover, jeg vovede og jeg vil blive ved med at vove! Det er så fedt at være sygeplejerske, og det er kun blevet endnu federe, nu hvor jeg kan kalde mig Sygeplejerske og Meningsdanner!

Hvis du gerne vil læse mere om Meningsdanneruddannelsen, så tjek mit blogindlæg her.

Kh. Frederikke

Følg min blog på Facebook her

I kan også finde mig på Instagram her

img_0140

1 kommentar

  • Rebeca

    Du burde da starte en netværksgruppe med dem, så I stadig kan møde og drøfte diverse emner, og eventuelt få folk udefra til at komme og holde oplæg om diverse emner.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvordan er man en god sygeplejerske?