Viernes en el mundo de Kikka

España vs. Dinamarca

IMG_1158

Det er i dag en uge siden, at jeg kom hjem til blæsende, kolde og snowy Danmark. Jeg havde tilbragt næsten 3 måneder i syd Spaniens sol som sygeplejerskestuderende, været en smut-tur til England (Gibraltar) :) og en uge i Spaniens hovedstad, Madrid, for at besøge min storesøster.

Det er svært at falde til herhjemme, og det er først og fremmest pga. vejret – åh det vejr, som alle, alle ALLE altid taler om. I know, men det er surt show, og det tager lidt tid at vende sig til at være indenfor hele tiden.

Jeg savner Spanien på rigtig mange punkter. Selvfølgelig savner jeg alle mine nye bekendskaber, spanske og danske, men jeg savner især også bare det at hilse på folk i byen, handle ind i supermaked, selve den spanske kultur, som er meget mere afslappet og nede på jorden og alt er mere lige til. Her i Lyngby virker det “koldt” og fjendtligt, ingen hilser på hinanden, Nettomanden kiggede ikke en gang på mig den anden dag og sagde ikke hvor meget jeg skulle betale, INGEN KOMMUNIKATION overhovedet.

Det er virkelig noget jeg har lagt mærke til, og noget af det jeg savner fra Spanien. Der er det er normalt at hilse og smile til hinanden, man bliver set og mødt og ser og møder, de forbipasserende. I DK, i hvert fald her i storbyområdet, er der meget lidt af dette, og hvis man siger “hej” eller smiler, kan man helt sikkert blive beskyldt for at være en tosse, være fuld, eller være for meget.

Da jeg boede i Aarhus, husker jeg, at folk var bedre til at hilse på hinanden og smile osv., så det er nok meget den “Københavnske puls”, at være i sin egen verden, ikke hilse, have musik i ørerne og at være “på vej” hele tiden.

Det er ikke sådan at jeg er blevet DK-hater, eller CPH-hater, slet ikke. Jeg elsker DK og jeg elsker CPH, men det er bare spændende og sjovt at evaluere forskelle og så kan jeg jo selv prøve at ændre det, jeg er utilfreds med :) Jeg er sikker på, at vejret, for at nævne det igen, spiller en stor rolle – hvis det var høj solskin, varmt og dejligt – fremfor mørkt, koldt og blæsende, havde Kjøbenhavnererne nok hilst meget mere på hinanden, og ikke kun, når de var fulde :-)

En meget positiv ting ved at være hjemme i DK igen er, at jeg nu er genforenet med alle mine dejlige hatte! Material girl, I know.

la foto-2dsfsdf

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Viernes en el mundo de Kikka