Kære Sygeplejerske: suck it up og håb eller flygt?

Ugens Sygeplejerske(studerende)

Simone, 25 år, sygeplejerskestuderende, modul 9

nurseoftheweek1

Hvorfor blev du/læser du til sygeplejerske?

Jeg læser til sygeplejerske, da det er noget jeg altid gerne har villet være. Begge mine forældre er uddannede sygeplejersker. Så det er uden tvivl kommet ind med modermælken ;-)

Derudover har jeg et stort behov for at hjælpe andre mennesker, og føle at jeg gør noget godt. Jeg ved det lyder lidt kliché, men det er sådan jeg har det.

Jeg har læst til Social og Sundhedsassistent, og arbejder som det ved siden af mit studie som vikar.

Hvilket speciale arbejder du inden for/hvad interesserer dig?

I min klinik på modul 4, var jeg på Akut HjerteMedicinsk afd.

Og dér fandt jeg uden tvivl min store interesse i sygeplejen. Jeg er vild med det går hurtigt, og at man som sygeplejerske bliver tvunget ud i nogle situationer hvor der skal tages beslutninger hurtigt. Samt tidspunkter hvor man er helt nede i gear og virkelig har tid til patienten. Dette er helt sikkert det felt der interesserer mig rigtig meget. 

Beskriv din bedste oplevelse i uniformen? 

Hmm, den er svær, der er ved at være ret mange…

På det instrumentelle plan er det helt sikkert den dag jeg tog min første blodprøve og lagde min første PVK, der var jeg virkelig stolt.

På det mere personlige plan, er det helt sikkert hver gang patienterne siger til mig at de er glade for det jeg har gjort for dem i vagten og at de synes jeg gør det godt, det er for mig næsten den største ros jeg kan få.

Har du oplevet en situation der har været udfordrende?

Ja mange! – Desværre.. Det er vist svært at undgå.

Første gang jeg oplevede at skulle give hjertemassage til en patient med hjertestop, det var det værste, men jeg var så stolt efterfølgende over min reaktion, at jeg sprang til uden at gå i chok. Min reaktion på det hele kom først efterfølgende, hvilket var helt fint.

Har du oplevet travlhed som værende ødelæggende for din sygepleje?

Ja, når der er mange patienter der har brug for en del hjælp. Så bliver plejen ikke som man ønskede den, og man bliver nødt til at gå på kompromis med sig selv. Der bliver skåret i pausen, toiletbesøg osv. Og man har en øv følelse når man går hjem.

En god sygeplejerske (beskriv med 3 ord)?

Kærlig, modig og empatisk

Gode råd til andre sygeplejersker/sygeplejerskestuderende?

Vær åben, imødekommende og kom til din klinik/skole med et smil så kommer man længst, specielt også hvis man er lidt fleksibel og forberedt.

Find nogle på studiet som du er på ca. Samme niveau med i forhold til engagement, og brug hinanden som sparringspartnere hvor det er svært men også når i oplever noget sjovt og nyt.


Følg Simone på hendes blog her:

 www.simonevilsboell.wordpress.com

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kære Sygeplejerske: suck it up og håb eller flygt?